< Terug naar cases

Inhaalslag facturatie na overgang facturatie programma

April 2024
In 2023 is Countus overgestapt van facturatie programma. Hierdoor is maanden (bijna) niet gefactureerd bij verscheidene locaties en zo is er een achterstand ontstaan. In juli 2023 kwam ik binnen bij Countus om te helpen deze achterstand in te halen.
Factureren in heel Noord-Nederland

Ik ben binnengekomen om het secretariële team in Noord-Nederland te ondersteunen met factureren. Vanaf het begin werd ik direct goed ingewerkt en wist ik na drie meeloopdagen in Emmen precies wat er van mij werd verwacht en zo kon ik na één week op verschillende locaties aan de slag. 

Zo kwam ik op locaties waar al facturisten aan het werk waren en die ik kon gaan ondersteunen. Maar ik werd ook ingezet op locaties waar helemaal geen facturist aanwezig was. Een grote verantwoordelijkheid, maar met goede communicatie en een aanspreekpunt wist ik precies wat ik moest doen.

Mijn werkzaamheden bij Countus

Facturatie is een specifieke taak binnen een organisatie, maar zonder deze taak komt er ook geen geld binnen. Erg belangrijk dus. 

Ik ben begonnen door de facturist/secretariële medewerker te ondersteunen in de facturatie waar hij of zij mee bezig was. Sinds augustus 2023 kreeg ik steeds meer taken dan alleen het klaarzetten van facturen en het aanpassen hiervan, zoals: 

  • Projecten aanmaken;
  • Klantgegevens aanpassen;
  • Crediteringen doorvoeren;
  • Voorschotten factureren;
  • Planning bijhouden van het te factureren werk;
  • Sluiten van projecten en/of klantnummers;
  • Enzovoorts.
Van facturatie binnen de business teams naar zusteronderneming en directie

In het najaar kwamen er steeds meer vragen vanuit andere soorten teams. Zo kreeg ik ook een zusteronderneming onder mijn hoede qua facturatie en een directielid. Dit omdat er ziekte was. 

Hierbij is het noodzaak dat de facturen de juiste gegevens bevatten zodat de klanten deze kunnen verwerken. Het vertrouwen wat Countus bij mij neerlegt en het enthousiasme over de werkzaamheden die ik voor deze partij verricht, maakt dat ik mij zeer vereerd voel om deze belangrijke taken op me te nemen.

Een welkom gevoel en goede communicatie

Al vanaf het begin werd ik bij Countus behandeld als een collega en een gewaardeerde speler binnen het team. Dit maakt dat mijn werk voor deze partij nog altijd met veel plezier wordt uitgevoerd. 

Door de goede communicatie van beide kanten weten we precies wat er van elkaar wordt verwacht en maakt dat het werk soepel gedaan wordt. 

Al met al: De samenwerking tussen mij en Countus is erg plezierig. Het werk wat ik uit mag voeren doe ik met veel plezier en de achterstand binnen Countus is weg. Zo kan er worden gewerkt aan de toekomst van Countus. Een top bedrijf dat goed is voor z’n mensen.

Vrijblijvend een telefonische kennismaking?

Laat hieronder uw telefoonnummer en mailadres achter dan neem ik binnen twee werkdagen contact met u op.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Of vul het contactformulier in