< Terug naar cases

Wij van Rinsma modeplein

April 2024
Een groot modeplein in hartje Gorredijk is de beste mix van cultuur en mode. Met 4 winkels dicht bij elkaar kan je de hele dag shoppen tussen maar liefst 250 modemerken. Rinsma modeplein, zo is er maar één! Zo’n uniek bedrijf kent veel afdelingen die hard werken aan het ultieme luxegevoel die de klant in de winkels ontvangt.
Een belangrijke kracht missen in de vakantieperiode is onmogelijk

U kent het vast wel, u heeft die ene collega die zichzelf onmisbaar heeft gemaakt in het team. Zonder hem of haar weet u niet hoe u de afdeling of het bedrijf draaiende kunt houden. Rinsma modeplein had datzelfde probleem.

Eind september 2022 ben ik dan ook ingevlogen om 6 weken lang de taken van deze onmisbare kracht (marketing coördinator) over te nemen. Zo kon iedereen doen waar hij of zij goed in is, en kon zij ongestoord op vakantie gaan. Want zeg nou zelf, zo’n kracht moet ook kunnen ontspannen om daarna weer 100% te geven.

Van planning tot ad-hoc activiteiten

Het leven van een marketing coördinator is veelzijdig en druk. Je vliegt van hot naar her en hebt van alle marketingactiviteiten kennis nodig. Zoveel informatie en zoveel activiteiten moeten wel goed over de juiste mensen in het team worden verdeeld. Dit was dan ook mijn uitdaging bij Rinsma.

Alle taken die in die periode ingepland moesten worden, moest ik in de overvolle agenda's van het team stoppen. Waar vaak ook ad-hoc activiteiten tussendoor kwamen. Dit leverde veel stress op bij het team, en ik als coördinator zorgde er vervolgens voor dat deze activiteiten in goede banen werd geleid en de capaciteit van het team niet werd ondergelopen.

Voldoenend naar huis

Mijn hoofddoel bij Rinsma was om het marketingteam, met rust in het hoofd, aan het eind van de dag naar huis kon sturen. Doordat ik als tussenpersoon fungeerde tussen verschillende partijen kon mijn team zich focussen op de uitvoerende taken waardoor werk sneller opgepakt werd en er geen activiteiten achterbleven.

Overvolle hoofden en een strakke planning

Bijna elke onderneming heeft er wel mee te maken, een te strakke planning waardoor activiteiten uitgesteld moeten worden. Om dit te voorkomen kon ik mijn eigen ontwerp- en marketing skills goed inzetten om kleine taken van ze over te nemen.

Vooral in de laatste weken heb ik mijn team kunnen ondersteunen met het schrijven van teksten en het maken van social media uitingen.

Vrijblijvend een telefonische kennismaking?

Laat hieronder uw telefoonnummer en mailadres achter dan neem ik binnen twee werkdagen contact met u op.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Of vul het contactformulier in